Menu – Dieta Wegetariańska z rybami

Dieta Wegetariańska – posiłki całkowicie pozbawione mięsa z rybami występującymi w posiłkach maksymalnie dwa razy w tygodniu. W menu znajduje się dużo nabiału, warzyw, owoców, nasion, zbóż i wszystkiego, czego potrzebuje Twój organizm na diecie wegetariańskiej. Dieta dostarcza niezbędne składniki odżywcze, błonnik i witaminy. Białko zwierzęce zostało zastąpione pełnowartościowym białkiem pochodzenia roślinnego. Idealna przy problemach z sercem, wątrobą, ma działanie detoksykacyjne i oczyszczające.

Dostępne kaloryczności: 1500, 2500

AKTUALNE MENU 18.11 – 22.11.2019

PonWtŚrCzPt/Sob
ŚniadanieOwsianka z truskawkami, chia i cynamonem
Hummus z suszonymi pomidorami, słupki papryki , chleb żytni Frittata z duszonymi porami, suszonymi pomidorkami i fetą, pomidorki cherry, sos jogurtowo ziołowy Pasta z bakłażana z zielonymi oliwkami , ogórkiem z pieczywem żytnim z ziarnami Puszyste pancakes z czekoladą, twarożek i świeże winogrona
II Śniadanie Ferrero Rocher Smoothie z kiwi i siemieniem lnianym Owsiany krem a’la Kinder bueno Pudding ryżowy z karmelizowaną gruszką Smoothie z jarmużem
ObiadTofu w sosie słodko-kwaśnym, ryż jaśminowy, surówka z kapusty pekińskiej z sezamem Kotlety z marchwi i białej fasoli, kremowe puree ziemniaczane ,surówka z ogórka kiszonego Kotlety jajeczne, kasza pęczak, surówka z marchwi, jabłka i chrzanu Makaron w kremowym sosie pieczarkowym Kotleciki rybne, kasza gryczana, surówka z kiszonej kapusty
Podwieczorek Koktajl pomidorowy na maślance Aromatyczna gruszka z cynamonem i miodem Krem z topinamburu z gruszką Zupa kalafiorowo-koperkowa z czarnym sezamem Krem z pieczarek z nasionami słonecznika
KolacjaMakaron na zielono Dal z soczewicy z kalafiorem i szpinakiem Sałatka z ciecierzycy i suszonych pomidorów Kuskus z brukselką i kozim serem Pizza pełnoziarnista z pieczarkami i szpinakiem